Menu
Nieuws

04-05-2019

Kapsalon Romy wint de BFF Children Film Award in Kristiansand

Vanavond is in Kristiansand de prijs voor Best International Children’s Film gewonnen door Kapsalon Romy van schrijfster Tamara Bos en regisseur Mischa Kamp met in de hoofdrollen Beppie Melissen en Vita Heijmen. De tienjarige Vita maakt haar debuut in deze film. Noortje Herlaar is te zien als haar moeder en de rol van haar vader wordt door Guido Pollemans gespeeld.

De jury bestaande uit; Åse Meyer, Frederik Wandrup og Even Thunes Jensen beoordeelde negen Europese films van een, zoals ze in het juryrapport stellen, uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Het juryrapport:

”De film die door de jury tot winnaar is uitgeroepen gaat over twee personen in een relatie die van een sceptische band uitgroeit tot wederzijds respect en een bijzondere samenwerking. De film is grappig, wijs, emotioneel en liefdevol. Daarnaast indrukwekkend goed geacteerd en het verhaal wordt goed verteld in een rustig tempo en de spanning wordt voortdurend vastgehouden. Het einde zorgde voor tranen bij de ontroerde juryleden. Deze film zorgt voor verbinding tussen alle generaties van jong tot oud”.

Over de film:

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Kapsalon Romy is vanaf 2 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.  Productie: BosBros. Distributie: Cinemien.