Menu
Nieuws

24-06-2019

Cinemien presentata La Terra dell’abbastanza

De gebroeders D’Innocenzo maken hun debuut op het witte doek met de maffia film La Terra dell’abbastanza. De Italiaanse pers beloonde het regisseursduo met de Silver Ribbon; een prijs van journalisten voor het script en de regie. De film draait sinds afgelopen donderdag in de Nederlandse filmtheaters.

Trouw gaf vier sterren:

“De Italiaanse tweelingbroeders D’Innocenzo openen hun eerste speelfilm voortreffelijk”
“Vanaf dat moment word je als kijker onverbiddelijk een duister drama ingezogen over schuld, boete, vriendschap en hoop”

Elsevier schreef onderstaande:

“Helder scenario, in al zijn eenvoud. Beklemmend ook, en voorzien van voldoende onverwachte twists. Mooi dat de Italiaanse cinema elk jaar weer dit soort kleine, maar felrealistische films weet te produceren”

Over de film:

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.