Menu
Nieuws

25-06-2019

Kapsalon Romy beste film door Jury Art-House Cinemas Warschau- Cinema in Sneakers Film Festival

Kapsalon Romy van Mischa Kamp naar het boek en scenario van Tamara Bos valt wederom in de prijzen. Tijdens het Cinema in Sneakers Film Festival dat elk jaar in Warschau wordt gehouden, ontving de film zowel een speciale vermelding van zowel de kinderjury als de volwassen jury en werd daarnaast bekroond tot beste film door de Jury of Art-House Cinemas. De komende maanden is de film nog op meerdere festivals te zien, voordat Kapsalon Romy met in de hoofdrollen Beppie Melissen, Vita Heijmen en Noortje Herlaar, in de Nederlandse bioscopen gaat draaien.

Over de film:
Kapsalon Romy is geregisseerd door Mischa Kamp naar het boek en scenario van Tamara Bos. Producent: Bos Bros. Distributeur: Cinemien.
Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen.
Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.
De film is vanaf 2 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Zie hier de trailer van de film:
https://www.youtube.com/watch?v=T_7BWeuaMWk