Menu
Nieuws

11-07-2019

Funan in release

Funan het hartverscheurende verhaal van regisseur Denis Do draait vanaf vandaag in de filmtheaters. De pers is enthousiast over Funan en schrijft mooie recensies.

Trouw kopt: “Het Cambodjaanse drama wordt draaglijk en universeel herkenbaar gevisualiseerd in ‘Funan’”
★★★★☆

NRC
★★★★☆
“Animatie maakt gruwelen Rode Khmer invoelbaar”

VPRO Cinema
★★★★☆
“In deze prachtige, ouderwets met de hand getekende animatiefilm voor volwassenen vertelt debuterend regisseur Denis Do – Fransman met Chinees-Cambodjaanse roots – de geschiedenis van zijn ouders

Funan won de prijs voor beste animatiefilm tijdens het Annecy International Animated Filmfestival en ontving twee Emile Awards.
De geschiedenis van het Rode Khmer-regime wordt door regisseur Denis Do tot leven gewekt in Funan, geïnspireerd op het leven van zijn eigen moeder.
De film vertelt het verhaal over een jonge Cambodjaanse moeder, die ten tijde van de Rode Khmer revolutie vecht voor haar leven en dat van haar zoon. De kinderen worden door het meedogenloze regime van hun ouders gescheiden, terwijl vader, moeder en de rest van de familie samen in een kamp belanden. Ze proberen de gruwelen van het kamp te ontvluchten om zo de zoektocht naar hun kind te starten.