Menu
Nieuws

28-08-2019

Divino Amor krijgt Special Mention van jury World Cinema Amsterdam

‘Een levendige democratie kun je nooit voor lief nemen’, dat werd de jury van World Cinema Amsterdam maar weer eens duidelijk na het zien van Divino Amor. Ze bedeelden de film daarom een speciale vermelding toe.

Van 15 tot 24 augustus vond de tiende editie van World Cinema Amsterdam plaats in filmtheaters Rialto en De Balie. Een week lang werden de mooiste en bijzonderste films uit de hele wereld weer vertoond in Amsterdam.

Daarbij werd ook selectie gemaakt die kans maakte op felbegeerde awards. Divino Amor, van Gabriel Mascaro, was genomineerd voor de World Cinema Jury Award én de World Cinema Exchange Award, in samenwerking met Het Filmgesprek.

Tijdens de Award Ceremony op zaterdag 24 augustus gaf de jury naast de World Cinema Jury Award bij hoge uitzondering ook een special mention, en wel aan Divino Amor.

Jurylid en filmmaker Hesdy Lonwijk lichtte toe: “It is rare these days to encounter a new form of cinematic storytelling, that is bold but done with a strong purpose, ever so consistently. Everyone in this room knows that living in a vibrant democracy can never be taken for granted, as politics can switch at any time. Therefore the special jury mention goes to Divino Amor, directed by Gabriel Mascaro from Brazil and we salute the distinctive voice from this film.”

Divino Amor wordt in 2020 uitgebracht in Nederland.