Menu
Nieuws

15-10-2019

The Biggest Little Farm Favoriet Critics Choice Documentary Awards

In  Amerika is het award seizoen van start gegaan. In november worden de Critics Choice Documentary Awards uitgereikt. De grote favoriet is dit jaar The Biggest Little Farm. John Chester’s The Biggest Little Farm weet maar liefst zeven nominaties in de wacht te slepen en is genomineerd voor Best Documentary Feature, Best Director, Best Cinematography, Best Editing, Best Score, Best Narration en Best Science/Nature Documentary.

The Biggest Little Farm draait in Nederland sinds 13 juli in de bioscoop en zo’n 60.000 mensen zagen de film in de bioscoop of tijdens een van de vele openluchtvoorstelling. Vanaf 18 oktober is de film ook op dvd verkrijgbaar.

Over de film

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt.

Voor alle nominaties voor de Critics’ Choice Documentary Awards  klik hier