Menu
Nieuws

21-10-2019

And Then We Danced van Levan Akin wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent 2019

De Canvas Publieksprijs die na afloop van Film Fest Gent is uitgereikt door de zender gaat dit jaar naar de Zweedse Oscar inzending And Then We Danced van Levan Akin. De Canvas Publieksprijs staat gelijk aan een aankoop van de film door Canvas, ter waarde van ongeveer 12.500 euro. De film wordt dan ook uitgezonden op de zender.

And Then We Danced is de derde speelfilm van regisseur Levan Akin, een Zweed met Georgische roots die er al heel wat televisieseries heeft opzitten. De thematiek van de film is zeer actueel: holebi’s krijgen, ook letterlijk, zware klappen te verduren in Georgië, waar homo- en transfobe organisaties er vaste voet aan de grond hebben. De angst om verbannen te worden zat er bij cast en crew dan ook goed in toen And Then We Danced in Cannes in de running was voor de Queer Palm. Regisseur Levan Akin heeft een charmante, gevoelige prent afgeleverd die zich staande weet te houden in al dat sociale tumult.

Over de film

Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent….maar ook zijn grootste verlangen. De film draait van 7 november in de bioscoop.