Menu
Nieuws

09-12-2019

Kapsalon Romy wéér internationaal in de prijzen gevallen

Op de 32e editie van het Ale Kino! International Young Audience Film Festival in Poznań (Polen) werd Kapsalon Romy met Beppie Melissen en Vita Heijmen in de hoofdrollen zaterdag 7 december maar liefst tweemaal bekroond. De film van scenarist Tamara Bos en regisseur Mischa Kamp kreeg de award van de ECFA (European Children’s Film Association) als beste Europese kinderfilm en de Golden Goat, de prijs van de internationale vakjury voor beste lange speelfilm voor families.

De Vakjury zei : ‘Dit hartverwarmende verhaal over verschillende generaties in familieverbanden nam ons mee op een verrassende emotionele reis. Het is een film met een hart waarin zware onderwerpen op zowel een entertainende als serieuze wijze worden behandeld. (…) Door het genuanceerde acteren en het sterke script geloven we dat deze film de harten van jong en oud zal raken.’

Op dezelfde dag won Tamara Bos op het Olympia International Film Festival for Children and Young People in Griekenland de prijs voor het beste scenario.

Afgelopen november won Vita Heijmen de prijs voor beste actrice op het China International Children’s Films Festival.

De hartverwarmende film Kapsalon Romy over de tienjarige Romy (Vita Heijmen) en haar dementerende oma (Beppie Melissen) won al meer dan tien prijzen op diverse (inter)nationale festivals en is de komende kerstperiode nog in Nederlandse filmtheaters te zien.