Menu
Nieuws

09-12-2019

Nederlandse pers vol lof over J’ai Perdu Mon Corps

Na furore te hebben gemaakt op internationale festivals als Cannes en Annecy, is J’ai Perdu Mon Corps donderdag 5 december uitgegaan in de Nederlandse bioscopen. De Nederlandse pers is het erover eens: deze bijzondere animatiefilm mag je niet missen.

Trouw gaf vijf sterren ⭐⭐⭐⭐⭐ en kopte “In J’ai Perdu Mon Corps wordt een hand een heus personage”. Want inderdaad, naast de jonge Marokkaans-Franse pizzakoerier Naoufel die zijn eerste liefde beleeft, speelt ook een afgehakte hand op zoek naar haar lichaam de hoofrol in J’ai Perdu Mon Corps. Remke de Lange van Trouw vervolgt: “Animator Clapin, die hiermee zijn eerste lange film aflevert, maakt verbluffend­­ gebruik van de vrijheid die animatie biedt om genres te vermengen tot een verhaal dat realistisch en buitenissig is, geestig en diep ontroerend, bitter en zoet”.  Zie hier een greep uit de overige recensies:

de Volkskrant ⭐⭐⭐⭐
”Dat een verhaal over een wandelende hand zo ontroerend kan zijn, is een van de vele verrassingen in J’ai perdu mon corps.”

NRC ⭐⭐⭐⭐
“Knap en complex filmdebuut ”

Het Parool 
“Een energieke genremix en magisch plezier in J’ai Perdu Mon Corps”

De TVkrant ⭐⭐⭐⭐
‘Alle hulde voor Jérémy Clapin, die weet te verrassen en ontroeren.’

 De Filmkrant
‘Clapin toont zich een meeslepend verteller in schitterend vormgegeven animatiefilm die van begin tot eind verrast’

VPRO Cinema  ⭐⭐⭐⭐
‘Bitterzoet animatiespeelfilmdebuut prikkelt de verbeeldingskracht’ – Karin Wolfs

Weten waar J’ai Perdu Mon Corps bij jou in de bioscoop draait? Kijk dan hier