Menu
Nieuws

13-08-2020

Regisseur Oliver Hermanus gooit hoge ogen met Moffie

“Moffie is een van de beste bioscoopfilms van dit jaar”, luidt de titel van Première, de online serie van AD. Moffie, de vierde speelfilm van Zuid-Afrikaanse regisseur Oliver Hermanus, is donderdag 13 augustus uitgekomen in de Nederlandse bioscopen. De Nederlandse pers is het er over eens: deze bijzondere film mag je niet missen.

NRC sprak de regisseur over de grote onderwerpen in Moffie: apartheid, een verdrongen oorlog, toxische mannelijkheid en homofobie. Onderwerpen die vandaag de dag relevant zijn en in 2020 zelfs dagelijkse gespreksonderwerpen.  Zie hier een greep uit de overige recensies:

Première, online serie van AD
“een van de beste bioscoopfilms van dit jaar!”

de Volkskrant ⭐⭐⭐⭐
“Een geslaagde zoektocht naar zachtheid in een snoeiharde omgeving”

Trouw ⭐⭐⭐⭐
“..een poëtisch oog voor lege landschappen en mannelijk schoon.”

NRC ⭐⭐⭐⭐
“ Dit is geen film die je met woorden en daden overdondert, maar met de stilte van een blik en het geluid van het zwijgen.”

Weten waar Moffie bij jou in de bioscoop draait? Kijk dan hier