Menu
Nieuws

29-09-2020

Kapsalon Romy vijf keer genomineerd voor Gouden Kalf

Tijdens de 40e editie van het Nederlands Film Festival zijn de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. Met liefst vijf nominaties maakt Kapsalon Romy de meeste kans op de belangrijkste Nederlandse filmprijzen. De familiefilm van Mischa Kamp is in de categorieën Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Actrice, Beste Scenario, Beste Regie en Beste Film.  De winnaars worden vrijdagavond 2 oktober bekendgemaakt op het Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht.

De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren voor speelfilms en lange documentaires worden bepaald volgens het Academy-model. Een grote groep vakgenoten kiest zelf de winnaars, zoals ook bij internationale competities en filmprijzen als de Oscars en de Bafta’s.

Beste Vrouwelijke Bijrol – Noortje Herlaar
Beste Actrice –  Beppie Melissen
Beste Scenario – Tamara Bos
Beste Regie – Mischa Kamp
Beste Film –  Burny Bos, Eefje Smulders voor BosBros

Klik hier voor alle nominaties.