Menu
Nieuws

02-10-2020

Kapsalon Romy grote winnaar Gouden Kalveren 2020

Tijdens het Gouden Kalveren Gala van de Nederlandse Film Festival in Utrecht is de familiefilm Kapsalon Romy van Mischa Kamp uitgeroepen tot grote winnaar van de avond. De film viel maar liefst vier keer in de prijzen! Beppie Melissen ontving een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar vertolking van Oma Stine. Haar tegenspeelster Noortje Herlaar ontving het Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol. De regisseur van de film, Mischa Kamp, werd ook bekroond met Beste Regie en Tamara Bos ontving voor haar werk een Gouden Kalf in de categorie Beste Scenario.

De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren voor speelfilms en lange documentaires worden bepaald volgens het Academy-model. Een grote groep vakgenoten kiest zelf de winnaars, zoals ook bij internationale competities en filmprijzen als de Oscars en de Bafta’s.