Menu
Nieuws

29-04-2021

Cinemien breidt zich uit naar Duitstalige landen en Israël

De pandemie heeft de filmwereld op pauze heeft gezet, maar achter de schermen gaat Cinemien standvastig door. Zo zal Cinemien zich bij de Duitse filmdistributeur Pro-Fun Media voegen en vanuit de Benelux uitbreiden naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland vanaf 1 mei. Tevens heeft Cinemien de éérste release in Israël na de lockdown samen met het Tel Aviv International LGBT Film Festival.

Cinemien is al meer dan 40 jaar actief met het distribueren van arthouse films in de Benelux. Vanaf 1 mei breiden we uit naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het Cinemien-team voegt zich namelijk bij de Duitse filmdistributeur Pro-Fun Media, die zich bezighoudt met queer- en cross-overfilms. De filmdistributeur heeft in de 30 jaar van bestaan met ruim 600 films gewerkt. Cinemien is in samenwerking met Pro-Fun Media bezig met de voorbereiding op het uitbrengen van Xavier Dolan’s nieuwste film Matthias & Maxime, de Tsjechische Charlatan door OSCAR® genomineerde regisseur Agnieszka Holland, Mama Weed met Isabella Huppert, Pride film The Shiny Shrimps en vele andere arthouse films in verschillende landen. Dit zal in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Israël gebeuren.

Cinemien zal haar film Matthias & Maxime uitbrengen samen met het Tel Aviv International LGBT Film Festival in de Cinematheque theaters in Tel Aviv en Jeruzalem. Dit wordt de eerste filmrelease in Israël sinds het einde van de lockdown. Met 260 verkochte tickets voor de eerste screening en een drie weken durende release van deze film, is dit een bijzondere eerste stap.

De magie van het witte doek verdwijnt niet zomaar, zoveel is wel duidelijk. Maar net als vele anderen heeft ook de filmindustrie het zwaar gehad. Cinemien is echter optimistisch over de toekomst en klaar om samen met de filmtheaters en bioscopen de eerste stappen te maken naar een succesvolle heropening in Nederland.