Menu
Nieuws

01-06-2021

Fabian oder der Gang vor die Hunde van Dominik Graf exclusief bij Cinemien!

Met veel trots kunnen we aankondigen dat Cinemien (ABC Theatrical Distrtibution) de exclusieve distributierechten heeft geworven van de Duitse film ‘Fabian oder der Gang vor die Hunde’ van gerenommeerde regisseur Dominik Graf. De film is gebaseerd op het autobiografische interbellum-klassieker Fabian: The Story of a Moralist (1931) van Erich Kästner. De wereldpremière van Fabian oder der Gang vor die Hunde was op de Berlinale 2021, waar de film tevens ook meedoet aan de Official Competition van de Berlinale 2021.

Over Fabian oder Der Gang vor die Hunde
Berlijn, 1931. Overdag werkt Jakob fabian op de reclameafdeling van een sigarettenmerk maar ’s nachts struint hij het nachtleven van Berlijn af met zijn rijke vriend Labude. Nadat Fabian kennismaakt met de zelfverzekerde Cornelia, lukt het hem om voor een kort moment zijn pessimistische instelling te vergeten. Hij valt als een blok voor Cornelia maar tegelijkertijd krijgt hij de harde klap van de werkelijkheid: hij wordt ontslagen. Het contrast tussen zijn nieuwe omstandigheden en die van Cornelia, die flink stappen maakt in haar carrière dankzij een gecharmeerde baas, begint zijn tol te eisen. Het is echter niet alleen zijn wereld dat uit elkaar valt.

Tom Schilling (Never Look Away, A Coffee in Berlin) vertolkt de rol van Fabian, Albrecht Schuch (System Crasher) speelt Labude en Saskia Rendahl (Relativity, Never Look Away) als Cornelia. Cinemien licenseert de film van Les Films du Losange en verwacht de film in het najaar te kunnen releasen in filmtheaters in de Benelux.