Menu
Nieuws

02-08-2021

Cinemien biedt Pride Amsterdam de première van The Shiny Shrimps aan

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar. Dat is een cadeau waard, vindt ook Cinemien, dat al sinds 1975 LHBTIQ+ films uitbrengt. De distributeur biedt 4 augustus in Tuschinski in Amsterdam medewerkers en relaties van Pride Amsterdam de première van de Franse feelgoodfilm The Shiny Shrimps aan.

Als eerbetoon aan het doorzettingsvermogen van Pride Amsterdam schenkt Cinemien de première van de Franse film The Shiny Shrimps aan het festival. De grote zaal van Tuschinski zal op 4 augustus vol zitten met medewerkers, onder wie veel vrijwilligers, en relaties van Pride Amsterdam. Zij zullen een kleurrijke film zien over het smelten van vooroordelen over homo’s. Olympisch zwemkampioen Matthias ziet zijn carrière met een plons in het water vallen als hij live op tv een homoseksuele journalist de huid vol scheldt. De zwembond legt hem als straf op dat hij een gay waterpoloteam moet gaan trainen. Het doel is kwalificatie voor de Gay Games. Daar staat hij dan: de heteromacho die een groep homomannen, die meer in lol dan in winnen geïnteresseerd zijn, tot grote sportprestaties moet aanzetten. Dat is niet eenvoudig, ook omdat de teamleden allemaal zo hun problemen in het leven hebben.