Menu
Nieuws

27-08-2021

Drie Cinemien films op Film By The Sea Festival 2021

Van 10 tot en met 19 september is de 23e editie van het internationale filmfestival Film By The Sea in Vlissingen. Een breed publiek kan dit jaar van zo’n 140 films uit alle hoeken van de wereld genieten. Het festival, ook wel ‘Cannes aan de Noordzee’ genoemd, wordt gevormd door boekverfilmingen, waarvan er acht in de competitie worden beoordeeld door een vakjury. Één van de films in competitie is Fabian oder Der Gang vor die Hunde, recentelijk door Cinemien geacquireerd. Duitse regisseur Dominik Graf baseerde Fabian oder Der Gang vor die Hunde op Erich Kästners autobiografische interbellum-klassieker, Fabian uit 1931.

Fabian oder der Gang vor die Hunde ging in Berlijn in première. In Nederland is de film begin volgend jaar te zien.

De Britse coming-of-age film Perfect 10 en de Tsjechische dramafilm Charlatan staan ook op het programma van Film by the Sea. Charlatan, van de bekroonde regisseur Agnieszka Holland komt in Nederland op 9 september uit in de filmtheaters en op Picl.