Menu
Nieuws

21-09-2021

Cinemien komt met een grote diversiteit aan queertitels en wij zetten ze op een rijtje voor jullie!

Het catalogus van Cinemien omvat een divers en inclusief scala aan LGBTQ+-verhalen en wordt in 2022 aangevuld met krachtige en simpelweg vermakelijke filmtitels. Deze kleurrijke titels zijn afkomstig van en bestemd voor de regenbooggemeenschap zonder non-queers en open-minded filmliefhebbers uit te sluiten.

Cinemien is 45 jaar geleden opgericht tijdens de emancipatiegolf op basis van inclusiviteit en diversiteit, een traditie die Cinemien vandaag de dag doorzet met het releasen van queertitels.

Stage Mother (Releasedatum: 11 november 2021)

De conservatieve Maybelline (gespeeld door Jacki Weaver) verliest haar zoon waardoor ze gedwongen zijn drag bar moet overnemen. De film raakt gevoelige snaren en toont de levendige stad San Fransisco op zijn allerbest. Een hoopvolle vertoning met onder andere namen als Lucy Liu (Kill Bill), Adrian Grenier (The Devil Wears Prada) en Mya Taylor (Tangerine).

Futur Drei / No Hard Feelings (Releasedatum: 27 januari 2022)

De Duitse tiener Parvis is een homoseksuele jongen van Iraanse afkomst. Parvis heeft altijd een geprivilegieerd leven geleid maar wordt opeens in het diepe gegooid wanneer hij bevriend raakt met twee vluchtelingen. De film schetst een beeld van hoe het er aan toe kan gaan als je in een land woont waar je niet wordt geaccepteerd voor wie je bent. Deels autobiografisch debuut van regisseur Faraz Shariat, met sprankelend acteerwerk van de drie hoofdrolspelers.

Mascarpone (Releasedatum: 10 februari 2022)

De 30-jarige Italiaan Antonio wordt plots gedumpt en moet gedwongen zijn hele leven omgooien. Tijdens deze wending maakt hij van alles mee: hij leert zichzelf ontdekken, hij leert de echte betekenis achter liefde en hij leert ook van zichzelf te houden. De film gaat vooral over levenslessen met de belangrijkste les: houd eerst van jezelf én dan pas van een ander.

Kokon / Cocoon (Releasedatum: 3 maart 2022)

Een coming-of-age film over de Berlijnse Nora, een 14-jarige stille waarneemster die een onvergetelijke zomer meemaakt. Ze heeft zich nooit op haar plek gevoeld en heeft maar moeite om vrienden te maken. Maar als ze Romy ontmoet, voelt ze zich eindelijk niet meer onzichtbaar. Haar lichaam en gevoelens beginnen zich te ontwikkelen en ze kruipt langzaamaan uit haar “kokon”. Regisseur Leonie Krippendorff legt het leven van een Berlijnse tiener op een bijzondere manier vast. En met behulp van de getalenteerde jonge actrices geeft de film een speciaal gevoel door aan het publiek.

Jump, Darling (Releasedatum: 17 maart 2022)

De bijna 30-jarige homoseksuele Russell zit in een depressie en begint de hoop in zijn toekomst te verliezen. Een verhaal over een jongen die acceptatie in zichzelf moet vinden, waarbij hij hulp krijgt van zijn oma (gespeeld door Cloris Leachman) en van zijn nieuwe passie: Drag Queen worden. De dynamiek tussen de twee acteurs is one-of-a-kind en de film schetst een warm en comfortabel beeld tussen de twee.

Swan Song (Releasedatum: 4 april 2022)

Een voormalig flamboyante kapper is nu oud geworden en verblijft in een bejaardentehuis. Hij ontsnapt uit het gebouw en maakt een lange wandeling door een kleine stadje om het haar van een overleden vrouw te knippen voor haar begrafenis. Udo Kier speelt de hoofdrol op zijn eigen unieke manier en de film brengt hilarische scenes tussen de hoofdrol en zijn tegenspelers (Jennifer Coolidge, Michael Urie).