Menu
Nieuws

03-12-2021

Tu Me Manques #1 best gewaardeerde film tijdens Holebifilmfestival

Tijdens het Holebifilmfestival zijn een aantal Cinemien titels vertoond, waaronder Tu Me Manques, Moffie en Le Milieu De L’Horizon. Bij iedere voorstelling in Leuven kregen de gasten een formulier waarmee zij op het einde van de voorstelling kunnen beoordelen hoe zij de film vonden. Tu Me Manques kreeg een eindscore van een 4,3/5 waarmee zij op nummer 1 staan!

De bedoeling van het festival is om films of andere voorstellingen met een holebi- of transgenderthema onder de aandacht van een ruim publiek te brengen. Wij zijn daarom ook heel trots dat wij deze film mochten vertonen door heel België.

Regisseur Rodrigo Bellott vertelt op een unieke manier een verhaal over verdriet, liefde en acceptatie. De film volgt de conservatieve Jorge die dieper in het leven van zijn overleden zoon Gabriel duikt waarbij onverwachte vondsten naar boven komen drijven. Via een Skypegesprek met Sebastian, ontdekt Jorge dat Sebastian en zijn overleden zoon een relatie hadden. Hoe goed kende Jorge zijn zoon eigenlijk? Desondanks het schokkende nieuws en zijn beschuldigingen richting Sebastian, reist Jorge naar New York in de hoop om het leven zijn overleden zoon beter te begrijpen. Hier wordt hij door Sebastian betrokken in een toneelstuk over het verwerken van pijn, verdriet en verlies.

Benieuwd naar de film? Klik hier voor meer informatie. Houd de website van het Holebifilmfestival in de gaten en tot volgend jaar!