Menu
Nieuws

28-07-2022

Cinemien brengt twee nieuwe films van Ramón Gieling en DOXY Films uit

Regisseur en scenarioschrijver Ramón Gieling en DOXY Films verbinden zich voor twee nieuwe films exclusief aan Cinemien. “L’AMOUR/LA MORT” is de derde film van Ramón Gieling en DOXY Films die distributeur Cinemien zal uitbrengen. Deze verreikende film dient als afsluiter van een trilogie met voorafgaande titels “Over Canto” en “Erbarme dich – Matthäus Passion Stories”. Met wonderbaarlijke getuigenissen van bijzondere personages en iconen uit de muziekgeschiedenis, boren de drie films een diepere en irrationale laag in ons bewustzijn aan.

In “L’AMOUR/LA MORT” worden de geheimen van liefde, leven, en lijden tastbaar gemaakt; de labyrintische constellatie van bijzondere personages, aangrijpende liefdesgeschiedenissen, muziek en tot leven gebrachte schilderijen smeden deze film tot een hallucinerende reis. Met Dirk de Wachter, Erando González, Ivo van der Bilt, Michel Guillot, Mohamed el Bachiri e.a.

Ook Ramón Gieling’s tweede nieuwe film, “PAUL BLANCA, deze film redt je leven” – is met dezelfde ongecensureerde passie gemaakt. Het is niet alleen de ontmoeting tussen de filmmaker en de controversiële fotograaf; het is vooral een film waarin leven, lijden en kunst steeds ingrijpender met elkaar versmelten, met de dood als een groot slotakkoord. Paul Blanca was de enige internationale ‘concurrent’ van fotograaf en icoon Robert Mapplethorpe. In de film wordt het ontroerende raadsel, hoe vrouwenman Blanca werd omarmd door iconen uit de gay-wereld, ontrafeld door Hans van Maanen, Erwin Olaf, Hans Kemna, Rob Malasch, Henk van Dijk e.a.