Menu
Nieuws

20-09-2023

Fotograaf Erwin Olaf (64) overleden

Erwin Olaf is enkele weken na een longtransplantatie op woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd. Olaf leed aan longemfyseem die in 1996 bij hem werd geconstateerd.

Erwin Olaf werkte sinds de jaren ‘80 in Amsterdam en werd bekend vanwege zijn barokke portretten en taferelen met een erotische geladenheid door verwijzingen naar pornografie en sadomasochisme, maar altijd met humor als het toonaangevende element in zijn werk. Zijn werk valt op door de rijke fantasie, technische perfectie, met vaak voluptueuze, kleine, oude modellen, dragqueens en transseksuelen.

Daarnaast was Erwin ook geen onbekende van de koninklijke familie. Hij maakte meerdere portretten van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters. Tevens ontwierp hij in 2013 een nieuwe euromunt met de beeltenis van de koning.

Wij zijn dankbaar voor zijn bijdrage aan de emancipatie en zichtbaarheid voor de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland. Wij wensen zijn partner, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Foto: uit Paul Blanca, Deze Film Redt Je Leven (2023, Cinemien)