Menu
Nieuws

25-01-2024

Woman Of… première tijdens Filmfestival Oostende

Op 1 februari zal ‘Woman of…’ in première gaan tijdens het Filmfestival Oostende in België. De vertoning van ‘Woman of…’ kadert binnen de Queer Night in De Grote Post om 21:45 uur.

De Poolse film volgt de eerste vijfenveertig jaar van het leven van Aniela Wesoły. Het duurt echter decennia voordat ze die naam werkelijk kan dragen, want ze is geboren als Andrzej. Het levenspad in de strikte Poolse maatschappij lijkt al voor haar te zijn uitgestippeld, met een huwelijk en gezin als beoogd resultaat. Toch blijft de drang naar persoonlijke vrijheid en acceptatie onverminderd aanwezig. Gesteund door haar partner Iza doet ze er alles aan om door het leven te kunnen gaan als Aniela. Welke keuzes zal ze moeten maken en zal zij bereid zijn alles op te offeren om te worden wie ze werkelijk is?

‘Woman of…’ van Małgorzata Szumowska en Michał Englert werd afgelopen september geselecteerd voor de Gouden Leeuw tijdens de 80e editie van het Filmfestival van Venetië. Het regisseursduo werkte eerder al samen voor de films ‘Never Gonna Snow Again’ en ‘Cialo’.

‘Woman of…’ zal tijdens het filmfestival herhaald worden op 2 februari in Kinepolis Oostende om 22:30 uur.