Menu
Nieuws

24-04-2024

Kinepolis presenteert KinePride in samenwerking met distributeur Cinemien

Kinepolis introduceert vanaf 26 mei 2024 een nieuw concept: KinePride. Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+-film vertoond worden in Kinepolis Breda, Kinepolis Enschede, Kinepolis Groningen en Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De KinePride voorstelling start om 11.30 uur en er staat een lekker drankje klaar voor de bezoekers. Tickets voor de eerste zes vertoningen zijn nu verkrijgbaar. Check voor meer informatie www.kinepolis.nl/kinepride

Programma

Zondag 26 mei – Woman Of…

Zondag 30 juni – I Love You More

Zondag 28 juli – La Bella Estate

Zondag 25 augustus – Liuben

Zondag 29 september – Almamula

Zondag 27 oktober – Horseplay

 

Over de films

WOMAN OF…

Tegen de achtergrond van de Poolse transformatie van communisme naar kapitalisme, beslaat WOMAN OF… 45 jaar uit het leven van Aniela Wesoly. Aniela woont al meer dan de helft van haar volwassen leven als man in een Pools provinciestadje. De reis naar persoonlijke vrijheid als trans vrouw onthult moeilijkheden in het huwelijk en het ouderschap, gespannen familierelaties en gecompliceerde houdingen in haar omgeving, die haar constant in onmogelijke situaties plaatsen. Welke keuzes zal Aniela moeten maken? Zal zij bereid zijn alles op te offeren om te worden wie ze werkelijk is?

I LOVE YOU MORE

Na een jaar van diepe, intieme onlinegesprekken staat de terughoudende Kosovaarse tiener Ben op het punt zijn grootste droom te verwezenlijken: de ontmoeting met Leo, zijn eerste liefde, die tot nu toe enkel een geheim is gebleven. Met een hart vol passie en verlangen, plant Ben zorgvuldig elke stap van hun ontmoeting. Hij creëert een ingenieuze dekmantel voor hun langverwachte romantische samenzijn, wanneer Leo over een maand uit Duitsland aankomt. In Bens wereld, waarin elk detail telt, moet alles perfect zijn. Maar net als alles volgens plan lijkt te gaan, brengt een onverwachte wending Ben in tweestrijd.

LA BELLA ESTATE

De jonge Ginia is net vanuit het platteland naar Turijn verhuisd. Op zoek naar avontuur ontdekt ze de schitterende wereld van kunstenaars en begint ze een affaire met een schilder. Amelia, het model dat haar meeneemt naar de Boheemse wijken, is sensueel, vrij en anders dan iedereen die ze ooit heeft ontmoet. Tijdens haar ’mooie zomer’ geeft Ginia zich over aan haar eerste grote liefde, en viert ze de moed om echt zichzelf te zijn.

LIUBEN

In een Bulgaars bergdorpje, waar vooroordelen broeien, begint een zomerromance tussen twee jongens uit verschillende werelden. Victor (27) heeft een goed leven in Madrid met zijn partner, Jose. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats in Bulgarije voor de begrafenis van zijn grootvader en besluit er de zomer te blijven. Terwijl hij opnieuw contact maakt met zijn vader en de dorpsmanier van leven, vindt hij onverwachts liefde in Liuben, een 18-jarige Roma-jongen. Ondanks hun verschillen, en de conflicten om hen heen, vinden Victor en Liuben een toevluchtsoord bij elkaar. Liuben is de eerste openlijk LGBTQ+-film uit Bulgarije.

ALMAMULA

In het afgelegen Santiago del Estero in Noord-Argentinië, worstelt de jonge Nino met zijn identiteit en de homofobe houding in zijn buurt. Zijn ouders, op zoek naar een veiliger omgeving, besluiten de familie tijdelijk naar het platteland te verhuizen. Daar, ver van de stedelijke onrust, vindt Nino zichzelf terug in de diepten van een mysterieus bos, dat volgens lokale legendes wordt achtervolgd door de Almamula, een angstaanjagend wezen dat personen straft die zich overgeven aan vleselijke zonden.

HORSEPLAY

In de hete Argentijnse zomer komt een groep vrienden samen om van de vakantie te genieten. Ze drinken, feesten en maken samen video’s. Er ontstaat een zeldzame mix van homofobie en speels gestoei; echter, onder de oppervlakte beginnen jaloezie en geweld op te borrelen. Een verwrongen driehoek van vrienden tussen een onderdrukte homoseksueel, een geheim biseksueel jongen en een homofoob, zal spanningen tot het uiterste drijven.