Menu
Nieuws

23-05-2024

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg gaat naar VS

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

OUT gaat over geliefden Tom (Bas Keizer) en Ajani (Jefferson Yaw Frempong-Manson) die verlangen naar een leven buiten hun kleingeestige plattelandsgemeente. Ze besluiten naar Amsterdam te verhuizen waar het tweetal een reis van zelfontdekking wacht. Rodenburg speelt een vriend die het koppel in de Amsterdamse uitgaanswereld introduceert. Van Loon en Löw spelen docenten aan de Filmacademie.

Frameline is het grootste en meest prestigieuze lhbti+-festival ter wereld. Eerder draaide hier ook de Nederlandse film El Houb. OUT, het fictiedebuut van documentaire-regisseur Dennis Alink, zal door filmdistributeur Cinemien worden uitgebracht. De film is vanaf oktober te zien in zowel Nederlandse als buitenlandse bioscopen en filmtheaters.