Menu
Nieuws

26-06-2014

Nu in de bioscoop: Una Via a Palermo

Amsterdam, 26 juni 2014

Vanaf vandaag is de tragikomedie UNA VIA A PALERMO te zien in de filmtheaters. Het speelfilmdebuut van Emma Dante gaat over twee onverzettelijke vrouwen die letterlijk niet voor elkaar willen wijken. Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers.

Lees hier wat de pers ervan vindt:

Trouw: “Levendig, ontroerend en humoristisch speelfilmdebuut.” “Heel geraffineerd weet Dante je mee te krijgen met de koppige autobestuursters” “Een intelligente kritiek op de Siciliaanse hokjesgeest”

Cinema.nl/VPRO Gids: “Een schrandere mix van sociaal drama, zwarte komedie, politieke allegorie en western” “De dialogen zijn gevat en humorrijk, en er wordt voortreffelijk geacteerd in Una via a Palermo.”

ED.nl (Wegener Media): “’Una via a Palermo’ is een geslaagde film, waarin het komische en het tragische elkaar fraai afwisselen en aanvullen.”  “De kleurrijke bijrollen zijn sterk bezet.”

De Filmkrant: “Als portret, metafoor, feministisch onderzoek of surrealistisch idee krijgt Una via a Palermo zijn glans.”

Het Parool: “Veel simpeler kan een plot niet zijn, maar Dante kneedt er een mooie metafoor van.” “Met heerlijke humor”

De Telegraaf: “Italianen zijn niet alleen gepassioneerde levensgenieters, maar ook koppige heethoofden. Dat bewijst de tragikomedie Una Via a Palermo.”

Algemeen Dagblad: “Het knappe aan Una via a Palermo is dat Dante erin slaagt haar film spannend, geestig en inzichtelijk te maken.” “De grootste attractie is Elena Cotta”

Moviescene: “De gecreëerde ambiance past perfect bij het verhaal” “Met grandioos acteerwerk en een onbegrijpelijke situatie is deze film een aanrader voor de liefhebbers van lange gesprekken na en over een film.”

1/2 NU.nl: “Subtiele Italiaanse komedie. Wel even zien voordat u zich deze zomer met de auto in de binnenstad van Palermo waagt.” “Zie het maar als een liefdesbrief aan Palermo en de eigenwijze bewoners van die stad.”

1/2 Cinemagazine: “Filmmaker Dante weet haarfijn uit te leggen wat de problemen in haar land zijn. De manier waarop ze dat doet, maakt van ‘Una via a Palermo’ het aanzien meer dan waard.”

NRC: “Una Via A Palermo – Het is de plek waar alles volledig tot stilstand komt, wat je zou kunnen opvatten als metafoor voor het stagnerende Italië”

Volkskrant

Kijk voor de precieze locaties en tijden van de film op de BiosAgenda of de Filmladder