Menu

Charlatan

Jan Mikolasek was een kruidendeskundige, die zijn volledige leven wijdde aan de zorg voor de zieken, ondanks de grote obstakels die hij tegenkwam in zijn privé- en openbare leven. Mikolasek werd geboren aan het begin van de 20e eeuw en verwierf roem en rijkdom met onorthodoxe behandelmethoden om een breed scala aan ziekten te genezen. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog won de genezer in Tsjechoslowakije aan reputatie en rijkdom, zowel tijdens de nazi-bezetting als onder het communistische bewind. Beide regimes wilden zijn vaardigheden gebruiken en in ruil daarvoor bescherming bieden. Maar hoe hoog zou de prijs zijn die Mikolasek zou moeten betalen om deze status te behouden als het tij zou gaan keren? Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bekijk de trailer

Info

Cast

Regisseur

Genre

Land

Taal

Jaar

Lengte

118 min

In de bioscoop

In de media

 • “Charlatan is een fascinerend portret van de Tsjechische wonderdokter Jan Mikolásek.”

  De Volkskrant

 • “De Poolse regisseur Agnieszka Holland schetst een fascinerend portret van een man die enerzijds koppig vasthoudt aan zijn geneeskundige principes en anderzijds keuzes maakt die moreel ambigu zijn – wat een krachtige slotscène oplevert.”

  NRC

 • “Charlatan is een piekfijne productie op alle fronten en deelt zijn hoogwaardige esthetische kwaliteiten met middelgrote Hollywoodproducties.”

  CineMagazine

 • “..dit soort verhalen kijkers bewust maken van de onderdrukking, uitsluiting en discriminatie van seksuele minderheden die op dit moment onder onze ogen plaatsvindt. “

  Winq

Trailer