Menu

Charlie’s Country

Charlie woont in een afgelegen Aboriginalgemeenschap in het noorden van Australië (Arnhem Land). Naarmate de regering haar controle over de traditionele levenswijze van de gemeenschap opvoert, raakt Charlie zichzelf kwijt tussen de twee culturen. Steeds vaker botst hij met de politie en wanneer zijn geweer, zijn splinternieuwe, handgemaakte speer én de jeep van zijn beste vriend geconfisceerd worden, is de maat vol. Charlie trekt in zijn eentje de wildernis in om er te gaan leven op de oude manier. Maar het leven is veranderd sinds de tijd van zijn voorouders. Charlie wordt ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in Darwin. Vanaf dat moment gaat alles bergafwaarts. Hij maakt kennis met een groep dakloze Aboriginals en belandt uiteindelijk zelfs in de gevangenis. En toch zorgen deze gebeurtenissen ervoor dat hij wijzer en een beetje gelukkiger terugkeert naar zijn oorspronkelijke gemeenschap.

Bekijk de trailer

Info

Cast

Regisseur

Genre

Land

Languages

Jaar

Lengte

108 min

Formaat

1:2.35 Scope

In de bioscoop

In de media

 • de Volkskrant:
  “Charlie’s Country is een knap psychologisch portret, maar ook een scherpe aanklacht tegen de Australische maatschappij.”

  “Het is vooral Gulpilils iconische verschijning die Rolf de Heers film tot een meesterwerk maakt.”

  “prachtige camerawerk op, dat de outback voorstelt als een bedrieglijk paradijs.”

  NRC:

  “Charlie’s Country, een film die blijft boeien dankzij Gulpilils charisma.”

  “Geen slachtoffer, geen tragische held, maar een ontwortelde. De Heers humor en Gulpilils zelfspot houden het licht. Niet elk probleem los je op, soms modder je door.”

  Trouw:

  “Charlie wordt schitterend gespeeld door co-scenarist David Gulpilil”

  “Prachtig beeld van de strijd van de Aboriginals”

Trailer