Menu

Fabian oder Der Gang vor die Hunde

Berlijn, 1931. Overdag werkt moralist Jakob Fabian op de reclameafdeling van een sigarettenmerk. ’s nachts struint hij, samen met zijn rijke vriend Labude, het Berlijnse nachtleven af om de realiteit te ontvluchten. Fabian maakt kennis met de zelfverzekerde actrice in spe Cornelia en wordt halsoverkop verliefd op haar. Voor even lukt het hem om iets positiever in het leven te staan. Helaas is dit van korte duur. Hij ontvangt een harde klap van de werkelijkheid: hij wordt ontslagen. Het is niet alleen zijn leven dat aan een zijden draadje hangt. Iedereen moet leren overleven in de verslechterende omstandigheden van Berlijn. Als Fabian zijn hoofd boven water moet kunnen houden, dan moet hij leren zwemmen. 

Bekijk de trailer

Info

Cast

Regisseur

Genre

Land

Taal

Jaar

Lengte

176 min

In de bioscoop

In de media

 • Dominik Graf maakte met ‘Fabian oder Der Gang vor die Hunde’ een enerverende, originele en vooral eigentijdse film over Berlijn op de rand van de afgrond van het Derde Rijk

  NRC

 • Een meanderende schets van een onopvallend petit bourgeois-bestaan in een historisch rustige fase –

  Trouw

 • Regisseur Dominik Graf verliest het heden nooit uit het oog in zijn overrompelende film

  Het Parool

 • Volkskrant

 • Onconventioneel, vol met romantiek, maar nog meer onzekerheid, verdriet en pijn.

  De Protagonisten

 • In deze allesbehalve statige boekverfilming maakt Dominik Graf van het Berlijn van 1931, waar het nachtleven danst op de vulkaan van het opkomend fascisme, een spiegel voor het heden.

  Filmkrant

 • De chemie die hoofdrolspelers Tom Schilling en Saskia Rosendahl hebben maakt de relatie tussen Fabian en Cornelia zo overtuigend als het maar kan.

  Filmtotaal

Meer citaten uit de media

Trailer