Menu

The Sense of an Ending

Tony Webster (Jim Broadbent) is een introverte man op leeftijd, die een rustig en teruggetrokken leven leidt in Zuid-Londen. Hij is al jaren geleden gescheiden en leeft in gespannen afwachting van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Wanneer na decennia geen contact gehad te hebben zijn grote jeugdliefde Veronica (Charlotte Rampling) onverwachts opduikt, wordt Tony gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan en de pijnlijke consequenties van zijn beslissingen uit lang vervlogen tijden onder ogen te zien.

Bekijk de trailer

Info

Cast

Regisseur

Genre

Land

Jaar

Lengte

108 min

Geluid

Stereo

Formaat

1:2.35 Scope

In de bioscoop

In de media

 • JAN
  “De hamvraag waarom dit dagboek nu precies aan Tony wordt nagelaten achtervolgt je gedurende de gehele film, die bol staat van Engelse landschapsbeelden en prachtige flashbacks uit de jaren zestig”

 • VARA
  “Een gewaagde opgave, het verfilmen van het complexe en alom gelauwerde boek The Sense of an Ending (2011) van Julian Barnes. Regisseur Ritesh Batra deed het – zeer geslaagd.”
  “Meesterlijk acteerwerk van vooral Broadbent en Rampling.”

 • De Volkskrant
  “De flashbacks […] wisselen soepel en scherp met de 21ste-eeuwse scènes

 • zowel de ongemakkelijk zwoele tienersfeer als de zestigers-melancholie worden mooi geschakeerd gebracht.”

 • NRC
  “Jim Broadbent vormt als zelfgenoegzame Tony een prima koppel met de stekelig broeiende Charlotte Rampling”

 • Parool
  “Smaakvol drama”

 • 1/2 De Filmkrant
  “Want zelfs als je het boek kent, weet de film zo de nieuwsgierigheid in de personages nieuw leven in te blazen. Het is als het ware een nieuwe tijdsverstoringslaag boven op het boek, waardoor je als toeschouwer niet op zoek bent naar wat je al weet, maar naar hoe het ook allemaal in elkaar kan steken”

 • ½ De Nieuwe Revu

 • Trouw
  “Voor zijn verfilming heeft Batra (‘The Lunch Box’) een mooie groep acteurs verzameld met wie hij de stappen in de tijd gracieus aan elkaar verbindt, in vloeiende beeldovergangen, ondersteund door de tijdloze muziek van de minimalistische componist Max Richter.”
  “Batra slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.”

Meer citaten uit de media

Trailer